Welcome to Huseby Uncle Sam!

Bystyret snudde på målstreken og den amerikanske ambassadens kan nå flytte til Huseby. Aksjon Vern Husebyskogen må dermed ty til sterkere lut enn underskriftskampanjer om de skal få omgjort Bystyrets vedtak. Det skal bli spennende å se hvordan oppslutningen om de neste tiltakene blir fremover.

For min egen del er jeg ganske tilfreds med vedtaket, og ser frem til tre ting:

  • Flytting av ambassaden fra en ikke-tilfredsstillende beliggenhet i Oslo sentrum, og økt trygghet for Oslos befolkning sett under ett.
  • Økt trygghet for ambassadens ansatte ved deres arbeidsplass
  • Utsiktene til trivelige amerikanske naboer i fremtiden, kanskje til og med noen som leietakere i samme gården som jeg bor i. I’ll supply the grill – bring your own dogs, burgers og Buds.

Det beste av alt: Demokratiet lever. Jeg vil herved rette en stor takk til Tom Pape og Anne Willumsen som valgte å følge sin overbevisning til tross for det som må ha vært et voldsomt press fra partifeller. Dette står i skarp kontrast til de to SV-representantene som valgte å følge strømmen i eget parti. Slikt politisk mot fortjener etter mitt skjønn respekt, uansett hvilket syn man måtte ha i selve saken.