Vel overst

BryllupsreiseVielsen, festen, talene, gavene og alle minnene… Det var et fantastisk bryllup denne lørdagen, og jeg sender en varm tanke til alle dere som var der og gjorde dette til en dag jeg kommer til å huske resten av livet. Nå drar jeg på en liten ferie for å fordøye alle inntrykkene, og for å trene på å bevege meg naturlig med giftering.

I tilfelle det skulle være noen som av ulike grunner ønsker å lese/lagre min tale ved middagen, har jeg lagt den ut under. Det er selvsagt fritt frem for å kopiere eller bygge videre på innholdet til lignende eller andre anledninger om noen skulle ønske det. (Selv savnet jeg slike eksempler da jeg de siste ukene satt og svettet over manus, så kanskje det kan kanskje være til hjelp for noen i samme situasjon.) Talen fremkalte både tårer og latter, noe de fleste tilhørerne syntes å oppleve som en god ting. Får i nåværende lengde fint plass på seks A6 kort, som passer i innerlommen på smokingen. Papirtykkelse på 160 gram/m2 var fungerte veldig godt. (A6 160 gram/m2 ligger trygt og godt i en skjelvende hånd og det er plass til stor nok skrift.) Talen varer temmelig nøyaktig i fem minutter når den leses i sakte tempo. Et punktum er virkelig en pause. Et avsnitt er en laang pause. Fet tekst viser betonede ord.

Min tale i Julies og mitt bryllup 28. mai 2005:

Kjære familie og venner.
Å vinne Julies kjærlighet er ikke det letteste, men det overlegent beste som noen gang har hendt meg. Og i dag er uten tvil en av de største dagene i mitt liv. Men jeg hadde aldri klart å famle meg hit helt på egenhånd. Heldigvis har jeg hele veien hatt gode støttespillere.

Dere i familien min er helt klart de viktigste. Mange strategiske og taktiske vurderinger ble grundig debattert ved middagsbordet hjemme i tiden etter at jeg møtte Julie for første gang, og umiddelbart bestemte meg for at det var Julie jeg ville gifte meg med. Og disse familierådene var nok veldig nyttige, blant annet fordi det hjalp meg å luke ut mange åpenbare feilgrep, som for eksempel å synge sanger utenfor soveromsvinduet til Julie midt på natten.

Jeg er veldig glad for at vi i familien har et så nært forhold til hverandre at vi kan snakke åpent og med humor om personlige ting som dette og alt annet. Det er ingen selvfølge, og det betyr utrolig mye for meg. Spesielt vil jeg takke deg brodern… og fattern… og Kari for at dere er der for meg, alltid, og at dere også har tatt så godt imot Julie.

Også dere gutta er en viktig støtte for meg, ikke bare da dere holdt ut med alt det evinnelige maset mitt da jeg var nyforelsket, men fordi dere også hjalp meg å tolke kryptiske tekstmeldinger og ansiktsuttrykk. Jenter som Julie er en vedvarende gåte, men når vi gutta kombinerer hjernekraften vår alle, sammen… samtidig… så har vi i hvert fall en sjanse. Den er kanskje liten, men likevel. Tusen takk for at vi kan stå ved hverandres side, og dele hverandres forvirring. Og tusen takk for at dere er her i dag, og også deler gleden med meg.

Da Julie og jeg ble sammen var det en hel rekke andre mennesker jeg også svært gjerne ville sjarmere, etter beste evne. Først i rekken stod naturligvis min kjære svigerfamilie og Julies mormor og morfar.

Jeg er veldig glad for å kunne si at jeg har følt meg velkommen hos dere… og blant Julies mange gode venner fra første stund. Det er jeg veldig takknemlig for. Spesielt vil jeg takke deg Grethe, Thor Christian, Ida, Olaf, Lilli og Bjørn for at dere får meg til virkelig å føle meg som en del av deres familie. Det gir en veldig god følelse.

Kjære Julie.
Jeg har hatt som mål med denne talen å si noe om hva du betyr for meg. Og selv om det kanskje virker som et mistenkelig enkelt svar, så føler jeg faktisk at jeg holder tilbake altfor mye hvis jeg ikke sier at du betyr nesten alt for meg.

For meg er du den smarteste, den søteste, den snilleste, mest tiltrekkende, mest spennende og vakreste jenta i hele verden. Jeg er så glad for at jeg kan snakke med deg om alt, og jeg elsker å spise lange middager sammen med deg hvor vi kan sitte og prate lenge. Da er jeg nok lykkelig… selv om jeg ikke alltid er like bevisst på det der og da, så er jeg nok det.

Det er så mye du gjør riktig at jeg ofte ønsker at jeg var mer som deg: Du er forståelsesfull, du er smart, fordomsfri, sjarmerende og omsorgsfull. Jeg er også glad for at du er så god til å holde humøret oppe når ikke alt er som vi kanskje skulle ønske. Du er en veldig sterk person, og trygg på deg selv, og det er noe jeg beundrer veldig hos deg.

Noe av det jeg liker aller best her i verden… det er følelsen jeg får når jeg kommer hjem til deg etter å ha vært borte. Enten jeg bare har vært i kiosken eller langt vekk, så gir det meg en varm følelse av å høre hjemme et sted. Og den følelsen gleder jeg meg veldig til å kunne fortsette å kjenne på resten av dette livet som vi skal leve sammen.

Tusen takk for at du vil dele det med meg. Jeg elsker deg.

Og derfor vil jeg gjerne utbringe en skål for deg. Skål for bruden!