Uten fasttelefon

Det var mye bråk da Netcoms mobilnettverk sviktet for noen måneder siden, og alle abonnentene var uten telefon i noen timer. Personlig var jeg uten mobil i ett døgn. Ingen fikk tak i meg.

Konsekvens: Jeg merket ikke at noe var galt før jeg fikk høre det på nyhetene på vei hjem fra familiens lille bryllupsferie på hytta.

Nå har jeg vært uten fasttelefon på jobben siden mandag. Den opereres av Telenor. Vi snakker nå med kundesenteret hos Telenor daglig på bedriftens mobiltelefoner (som opereres av Netcom), og vi har hatt to teknikere på besøk.

Resultat: Ingenting. Ikke så mye som et eneste lite summ i tonen. Siden mandag.

Vi er en liten mediebedrift. Det å snakke med folk på telefonen utgjør en utover det vanlige viktig del av jobben for de fleste av oss. Telefonselgerne våre bruker nå mobil. Journalistene bruker nå mobil. Hele bedriften vurderer seriøst å gå over til en kombinasjon av IP-telefoni og mobil. Nå orker vi ikke dette tullet mer. (Det er ikke første gang fasttelefonen har kræka.)

Saken om Netcom hadde større dimensjoner fordi så mange ble påvirket samtidig. Det var mye snakk om tapt arbeidsinntekt, og tap av tillit hos kundene. Men hvor mange opplever tilsvarende problemer som vi gjør med Telenor i løpet av et år, og hvor mye koster dette til sammen? Basert på alt bråket vi har hatt med våre telefoner er tallet betydelig større enn konsekvensene av Netcoms sammenbrudd.