Tight med shorts

shorts

Det er mange sykkelbukser på tur i nærmiljøet for tiden. De sitter svært tett og har følgelig mange fasonger. Men er det er så lurt?

Det kan vanskelig hevdes at det er katastrofalt upassende med sykkelbukser i offentligheten når de kombineres med sykkelhjelm, sykkelsko, sykkeljakke, og – ikke minst – sykkel.

Samtidig er det noe som definitivt ikke er helt i vater med et samfunn der voksne mennesker kler seg som en blanding av smurf og superhelt bare fordi de skal trille til og fra jobb.

Men hva er forklaringen på denne gruppens eksentrisitet?

Min teori er at fenomenet oppstår som følge av at mange misforstår ordet transport til å ha noe med sport å gjøre. Folk kler seg som sykkelsportsutøvere, og sykler som om de var alene i en velodrome. Med det er de jo ikke. Ingen av delene. I hvert fall ikke på vei til jobb.

Syklistene skiller seg således temmelig sterkt ut i forhold til andre idrettsgrupper. Det er for eksempel få av de som trasker til jobb som trekker i DnTs røde anorakk, fjellstøvler, feltflaske og rallarhatt.

Det er heller ikke så mange som tar på seg rutete bukser og slenger køllebag’en over skuldra for å golfe seg til og fra jobb. Ikke ser man mange fotballspillere, stavspranghoppere eller sleggekastere heller. Pussig nok.

Likevel, hvorfor bry seg?

For min egen del er det bare mildt urovekkende å bli eksponert for andres kroppsfasong tidlig om morgenen. Å høre folk prate er generelt en mye større belastning, og syklister hører man ikke så mye fra på t-banen.

Min bekymring er først og fremst knyttet til at samfunnets minste skal miste tiltroen til oss voksne som gruppe, og at både deres fremtidstro og samfunnsbalansen skal bli varig svekket.

Jeg mener, hvor mye er det egentlig mulig å stole på og søke trygghet hos en gjeng kondomkledte sykkelsmurfer?

1 comment on “Tight med shorts

  1. Du kan få sagt det Halle. I tillegg er disse syklistene en fare i trafikken fordi de ignorerer konsekvent alle regler.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.