The Tao of ta’re me’ro

taremero

I går tikket det inn en melding fra moderkirken, The Church of the Latter-Day Dude, om at kirken nå har lansert sin første hellige skrift: The Tao Dude Ching, som kan leses gratis på nettet.

The Dude De Ching er en skrift inspirert av Tao Te Ching av Lao Tzu (Taoistenes hellige skrift) og The Big Lebowski (en epokegjørende film av Joel og Ethan Cohen).

The Church of the Latter-Day Dude, også kjent som Dudeism, er en religion inspirert av The Big Lebowski, samt en rekke tradisjoner som tråkket opp veien frem til filmen – særlig Taoisme, Zen Buddhisme, Transcendentalisme og humanisme.

Dudeismen søker å befri oss fra stressa tenkning og livsførsel gjennom aktiv ikke-masing om den evigvarende kosmiske harmonien som ligger i å slapp’a.

Veien til å slapp’a går ifølge Dudeism via det som på engelsk kalles “to abide”, hvilket på norsk blir noe sånn som “å ha en vedvarende rolig holdning”, eller sagt på en annen måte: Å ta’re me’ro. Les mer om dette i The Take it Easy Manifesto eller kjøp boka The Abide Guide på Amazon.

For øvrig
Unge Andersen er ordinert prest i The Church of the Latter-Day Dude. Det kan du også bli.