Category Archives: Norwegian archives

Old stuff from the days when I hadn’t fully embraced the global village.

Verdens eldste emoji er 3700 år gammel


Foto: Turko-Italian Archeological Expedition, Karkemish

Emojier er ikke akkurat noe nytt, men at det var så gammelt…

Smithsonian rapporterer fra arkeologiske utgravinger på grensen mellom Syria og Tyrkia. Hetiittene var tidlig ute med hippe mugger, viser det seg. Muggene ble brukt til å drikke en søt drikk kalt sherbet.

Ser det for meg: «Kjøp kule sherbet-krus til kidza på Hattusas bazaar! Superb kvalitet som varer lengre enn både deg og hele din sivilisasjon!»

OMG! Sommern er i boks

Etter flere somre med sart sete, tilløp til stive muskler og møkkete tær har internett endelig kommet til det punktet der også mine drømmer blir gjort til virkelighet i et passe portabelt format.

Feriering på nakne steiner i havgapet blir rene ferien med disse epokegjørende innovasjonene i bagasjen:

Badebalje for voksne via Coolstuff. 

Luftsofa til terrassen fra Windy.
Kjør sommer!

Ræv- og ryggnirvana er nær!

Høns får trolig tenner før jeg har så mye penger at prisen på en automobil av Ferrari er innafor. Men livet kan nå Ferrari-krydres på andre måter: Kontorstolen Cockpit kommer fra de samme designerne som har gitt oss galskapen 812 Superfast. Men her er det alt annet enn fart det handler om. Her handler det om å sitte dønn stille – i timevis – mens bakre kroppsdeler slumrer i harmonisk komfort og støtte. Og hvis det er noe jeg gjør mye, så er det stillesitting! Sparegrisen lever farligere enn vanlig i tiden fremover.

Banning er bra


Folk som er gode til å banne er ofte gode til å uttrykke seg språklig rent generelt, viser det seg

Forsker sier:

“This finding can serve as a nice empirical middle-finger from vulgarians everywhere, directed at those who had, until now, been unfairly judging them for their linguistic abilities,” writes SA’s Piercarlo Valdesolo. “Swearing, it seems, can be creative, smart, and even downright lyrical.”

Hva var det jeg sa?

Lurt med en lur – del 3

Mengden forskning som viser at du blir smartere, friskere og penere av å ta deg en lur på dagtid begynner etter hvert å bli påfallende.

Nyeste tilskudd rapportert i Lifehack:

http://www.lifehack.org/409580/how-napping-changes-your-brain-that-makes-you-more-creative

Forsker sier:

“Increasing understanding of how sleep improves brain function may someday allow us to harness this effect, and the current study may open one of many doors in this regard.” 

Harness this effect? Du mener, å faktisk sove? Vel, det er fint med realistiske mål, og jeg tror kanskje vi kan få til å sove en vakker dag. Bare vi får bort stigmaet knyttet til å sove under skrivebordet i åpent landskap så kommer dette med dagsoving til å kunne ta helt av.