Sukker mot stress – og mye annet

Halleluja, godtfolk! Sukker hjelper mot stress, melder Scientific American

Sukker reduserer visstnok fremveksten av stresshormonet glucocorticoid når vi befinner oss i situasjoner hvor vi mest av alt har lyst til å kaste oss mot en spiss gjenstand. Stressfølelsen blir altså redusert når vi spiser noe søtt, og superslagordet “A Mars a day helps you work, rest and play” bør dermed skrives om til “A Mars a day helps you handle all kinds of crap.”

Det er ytterligere en advarsel her for alle oss langdistansestressere: Glucocorticoidene hjelper kroppen forsvare seg under vanskelige omstendigheter (der stressfølelsen kommer inn), men hvis de er tilstede i store kvanta i kroppen over lang tid svekker de immunforsvaret og gjør deg tykk, blant annet.

Alt dette gjør jo bare argumentet for mer sukker enda sterkere: Spis sukker – bli mindre stresset, mindre forkjølet og mindre overvektig.

Min pågående forkjølelse og vedvarende høye stressnivå er foreløpig kun balansert av at jeg er sykelig tynn og skrapete. Men etter denne meldingen å dømme er det bare et spørsmål om tid før jeg ser ut som en saccosekk, hvis jeg da ikke får opp sukkerinntaket litt brennkvikt.

Øl og sjokolade for alle penga, med andre ord.