Stressa if you do, stressa if you don’t

AntistressMå ha det, bare må ha med mobilen i ferien, sier de fleste nordmenn i henhold til en liten undersøkelse i regi av reisebyrået Travelocity.

Vi klager over at vi blir stressa i hverdagen av alltid å være tilgjengelig. Samtidig blir vi like stressa av ikke å være tilgjengelig. Fin suppe vi har kokt sammen her, får’n si. Og alt sammen er selvfølgelig de onde kapitalistenes feil. Det er jo de som har stressa hverandre til å finne opp nye og bedre duppeditter hele tiden, som vi bare må ha, og som ødelegger livene våre, og plutselig tenker alle bare på seg sjæl, Egon, det er bare jeg som tenker på meg. Ingen solidaritet.

Og folk stjæler duppeditter fra hverandre, bare for å bli enda mer stressa, og for å bli enda mer voldelige når de spiller voldelige spill, og ingen tenker på bøndene eller den tredje verden eller dyrenes velferd. Alle er bare stressa. Hvor er solidariteten, Kjell Mangle? Hvor er humaniteten? Hvor er de gamle gode verdiene; mindre velferd, lav produktivitet, ordentlige håndfaste sykdommer som du kreperte av, hestebæsj i gatene og offentlige monopoler på alt som betyr noe? Fagbevegelsen, fagbevegelsen, fagbevegelsen. Hestekjerre, damptog, partipresse. Hvorfor går verden hele tiden fremover? Stopp! Jeg vil av! Jeg vil at 80 prosent av befolkningen skal jobbe i tungindustrien, og resten i jordbruket. Hvorfor er det ikke de gamle heltene som er på tv? Alt dette nye, jeg blir dårlig.

Stressa på ferie, stressa på jobb, stressa i barnehagen, stressa på skolen, stressa i transit, stressa i søvne, stressa på do, stressa på bloggen.

Hvor skal dette ende? Nå er det på tide med ferie, kjenner jeg. Selv om det tydeligvis hjelper så lite, så lite. Nevertheless, I’m off.