Tag Archives: drikke

En perfekt kaffemaskin

Drip-coffee er in. Merkelig nok. Men samma det, det er uansett den beste kaffen, synes jeg.

Og nå har jeg endelig funnet en filterinnretning som ikke er et øyesår:

Manual Coffeemaker Nº1 from Craighton Berman on Vimeo.

Hører du, Nissen?!

24 grunner til å glede seg over advent

20121106-203120.jpg

Snart er det jul. Men det er lov å kose seg litt før den tid også. Særlig når man samtidig utvider sin kunnskaps horisonter og langsomt blir en klokere, mildere og mer vennligsinnet mann.

Farlig mat – American style

livsfarligkaffe
Livsfarlig kaffesøl.

Hvis du fortsatt tror det er nevneverdig helsefarlig å spise smultringer til frokost så har du åpenbart ikke lest TIMEs liste over de 10 farligste matvarene. Drapsdietten toppes blant annet av pølse, peanøtter, salat og kaffe.

Få med deg høydepunktene

Iste er undervurdert

image

Iste du får på flaske er verken sunt. Fullt av sukker og mystiske substanser. Men ekte iste, enten det  er grønn, sort, eller hvit, er veldig sunt. Og smaker bedre. Og gir mer kred. Tjoping: Kinderegg-effekt. Lær en kjapp metode her:

Ekte iste på 1-2-3
  1. Kok vann
  2. Bruk 50% mer te enn vanlig, men IKKE la bladene trekke lenger enn normalt (da blir det bitter smak)
  3. Fyll et longdrink-glass med isbiter (helt opp til kanten, gjerne knust is)
  4. Tøm den varme teen over isbitene. Fyll på med isbiter hvis nødvendig
  5. Nyt smaken av ekte iste

Ikke sett varm te til å avkjøle seg i kjøleskapet. Te taper seg raskt og bør derfor drikkes fersk.

Te og mat
Noen har sagt at te er den nye vinen. Det var neppe en franskmann. Etter mitt skjønn er det mer enn nok at te er te, men påstanden setter dog søkelyset på at te fungerer utmerket i kombinasjon med mat. Særlig iste.

  • Grønn te: Grønn iste er supersunn, antioksidantproppet, kreftforebyggende, kolesteroloptimaliserende, giktbekjempende drikke som attpåtil smaker elegant forfriskende når den er skikkelig kald. Den passer med andre ord perfekt som daglig tørstedrikk, før, under, over, etter og ved siden av enhver aktivitet.Den lyse, apetittvekkende fargen og den milde, litt syrlige smaken gjør grønn te dssuten velegnet som aperitiff.

    Grønn te fungerer også utmerket som drikke til sjømat, salat og fruktretter, der man ogsÃ¥ kunne valgt en tørr og lett hvitvin.

  • Sort te: Sort te fungerer utmerket til rødt kjøtt, grillmat og sterkt krydret mat. Med bittelitt sukker og en skive sitron blir den også en longdrink som kan måle seg med de beste: Smaksrik, fantastisk farge, lavmælt og upretensiøs.
  • Diverse: De ulike teene med smakstilsetning kan også gi gode opplevelser. En favoritt hjemme hos oss er sort te med bergamott (Earl Grey).

Dårlig dag? God dag? Onsdag?

sazerac

Uansett hva slags dag du har hatt, så er det aldri for sent å grave seg ned – i et barskap.

David Wondrich har skrevet:

A cocktail, at its best, is in the nature of a reward, one of the compensations that life grants us in return for the enormous pain of being an adult.

Pain indeed. Madame! Sazerac, s’il te plaît.

God frokostgrøt

Ta en dyp skål og tilsett ca. 1 dl lettkokte havregryn, en teskje sukker, litt kanel, samt en håndfull med mandler og rosiner. Dekk blandingen med varmt vann fra vannkokeren. Vent et par minutter. Nyt!

Grøten passer godt til eplejuice (gjerne blandet 50/50 med vann) og grønn te.

Sunnere blir det ikke før det smaker vondt.

Sunt og snask

Fredag er sashimi-dag. Da tar unge A frem øl og sake (det viktigste først), laks og wasabi, syltet ingefær og spisepinner. Dette danderer han så nøye utover bordet etter svært innviklete regler, hvorpå han slurper det i seg som en støvsuger. (Alt unntatt spisepinnene og emballasjen, naturligvis.)

Nam. (Rap.)

Bonus: Det går rykter om at slafset er sunt også, hvilket i så fall endelig gir uavhengig bekreftelse på den klassisk latterlige nazi-blenda-hvite Kinderegg-reklamen fra forna da’r.

«TRE ting på EN gang. Det går jo ikke…» Joho, så: Beruset, mett og suntifisert!

Sashimi, beibi. Itz da bamb!