Som to dr

Skilt ved fødselenEtter en… diskusjon med mine kolleger på arbeidsplassen har jeg nå kommet til den erkjennelse at også jeg har en dobbeltgjenger i tegneserienes verden.

Til min overraskelse er det verken Supermann eller Lucky Luke, men den noe mer… jordnære figuren “faren-til-Tommy-i-Tommy-og-Tigern” (se bilde). [Trommevirvel – Symbal – Dypt sukk]

Gøy på jobben, ja. Jada.

4 comments on “Som to dr

 1. Fascinerende! Her snakker vi ikke bare tvilling, men kloning. Eller portrett?

  Du kan trøste deg med at det sikkert bare er vi som jobber eller har jobbet med deg som ser likheten. Alle som kjenner deg fra annet hold har sikkert opplevd en helt annen Andreas og skjønner ikke dette i det hele tatt!
  Men du bør kanskje leve i håpet heller enn å få dette avkreftet? 😉

  Men jeg sitter og lurer: Har jeg også en tegnet dobbeltgjenger? Viggo? Kapteinen i Tin-Tin? Eller Supermann?

 2. Hei, Lars. Dette var virkelig et interessant spørsmål du kom med, som jeg nå har brukt en øls tid på å grublet litt over.

  Viggo er slett ikke noe dårlig forslag. Dere er begge ganske høye og tynne, og lar dere lett engasjere av mange ulike ting. Men du gjør jo betydelig mer nytte for deg på et kontor enn Viggo, er min erfaring. Dessuten spiller du vel ikke Viggofon, men det er jo en detalj. 😉 Viggo får helt klart min stemme.

  Men det finnes jo andre alternativer: Mitt andre forslag er Langbein, som jo deler din noe vimsete fremtoning, og som samtidig har noe av ditt muntre humør. Men Langbein er jo en hund, så det er jo ikke full treff det heller.

  Hvordan opplever du tanken på en av Dalton-brødrene i Lucky Luke som en mulig dobbeltgjenger?

  Et annet forslag er et som også var oppe til diskusjon for mitt vedkommende en stund: Faren til Dennis the Menace. Jeg har ikke lest så mye Dennis i min tid, men utseende er jo ikke helt på jordet.

  Til slutt har jeg et bilde i hodet av en av kompisene til Beetle Bailey når han gikk på college, men som jeg ikke husker navnet på. Han ligner på deg, mørkt hår, høy og tynn, litt smålurt blikk. Men han røyker riktignok pipe, i likhet med resten av den gjengen. Kanskje du skulle begynne med det? Jeg vet om en dyktig norsk pipemaker som lager noen sinnsykt kule piper. Skulle gjerne røkt pipe selv, men kona synes ikke piperøyk gir hjemmet vårt den rette godfølelsen, slik jeg gjør.

 3. Jeg fant ikke frem til kompisen til Beetle Bailey, så den har jeg vanskelig for å ta stilling til. Men pipe er jo unektelig en god ting, hvorfor er det bare gamle som holder på med det? Her må det videre studier til.

  Selvfølgelig er det Supermann jeg ligner ALLER mest på, men jeg tror også Viggo er en god nummer to. Jeg må sette i gang å lære meg Viggofon, da kan vi kanskje se gjennom fingrene med at jeg gjør nytte for meg på kontoret?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.