Ridderen av to bord og et hodegjerde

HodegjerdeGjenstand: Hodegjerde
Bruksområde: Lening inntil, lampemontasje, avrunder sengen
Design: Selvkomponert minimalisme
Pris: 1000 flis i materialer og maling, pluss arbeidstid
Verdi: Ubetalelig

Et hodegjerde til å montere lamper og hvile ting eller tang på har lenge vært planlagt. Men butikkene har ikke hatt noe som frister. Dermed trår unge Andersen til og mekker sjæl. Det har tatt lang tid og mye sparkel, men nå er sengegjerdet altså klart. Ikke overraskende er jeg svært fornøyd med resultatet. Den er litt skjev, lukter foreløpig litt mye maling, og bråker når jeg skaller i det. Men det er så fint så fint så fint. Det viser seg altså at jeg også kan snekre, litt. Knall.

RullebordGjenstand: Rullende nattbord
Bruksområde: Bedside/sofaside computing
Design: Tidlig 80-talls “stygg som nøkken”-stil
Pris: 30 flis
Verdi: Sparte meg for en tusenlapp, og gjorde meg glad

Halluleluja. Ved et lykketreff fant jeg på denne helgens loppis et bord jeg har lett etter lenge. Det passer like godt over sofaen som over sengen, og som bildet til høyre viser er jeg en lykkelig mann som endelig kan nyte trådløs laptop-underholdning og informasjon i allskens fritidsmøblement uten å koke nøttene. Det er til og med plass til computermusa på bordet. (Trolig er det også plass til en leskende drikk, men jeg tar ikke sjansen på å søle til verken sengetøy, computer eller forloveden min som ofte befinner seg i nærheten.)

SalongbordGjenstand: Salongbord
Bruksområde: sette ting på
Design: 60-talls “funksjonell”-stil
Pris: 100 flis
Verdi: Gjorde stuen mer harmonisk og feng-shui.

Vi har i noen år hatt et veldig pent salongbord i stuen, som dessverre har vært litt lite, og kanskje litt for pent, egentlig, for vi har ikke turt å bruke det skikkelig. Derfor har vi vært på jakt etter et større salongbord, og et man kan legge bena på etter en lang dag i hagen. Det fant jeg på samme loppisen som bordet over. Billig, lett å bære, riktig størrelse, kunne sett verre ut, kan lett slipes og lakkes til perfeksjon igjen. Solgt. Første kveld med bordet var en suksess. Plass til mye mer godteri og riktig høyde for å svinge ølen rett fra bordkanten til munnkanten.