Privatlivsledelse gjennom

LevereglerJeg vil karakterisere meg selv som litt stressa. Men jeg er ikke fullt så stressa som jeg var for noen måneder siden. Samtidig er jeg betydelig mer stressa enn jeg var da jeg, for eksempel, var ti år gammel. For ikke å snakke om da jeg var to. Eller ett. Et interessant spørsmål er om jeg i dag er mindre eller mer stressa enn jeg kommer til å være om ett år, fem år og ti år.

Uansett, stress kan gå ut over familien. Det er ikke bra. Men hvis de under opplistede levereglene (som stammer fra bladet Chef, via Ukeavisen Ledelse) har noe for seg er det grunn til å tro at familien går lysere tider i møte. (Gitt at mer harmonisk og tilstedeværende Andersen er noe de betrakter som et gode.)

  1. Vis respekt for signaler fra omgivelsene. Når familien begynner å klage over at du alltid jobber er det på høy tid å gjøre noe med saken!
  2. Kjærlighet lever ikke på luft. Oppvart din bedre halvdel med en blomsterbukett eller en personlig presang på en vanlig hverdag, Overraskelser kan gi en ny gnist til følelsene.
  3. Din tid er den mest verdifulle gaven. Reis bort sammen med din elskede iblant, om så bare for en helg på tomannshånd. La besteforeldrene eller andre passe barna.
  4. Planlegg ferier og fridager sammen. Lytt til hva resten av familien vil. Kjører du ditt eget løp gjør du det snart alene …
  5. Pappapermisjon er ikke bare en plikt. Ta sjansen på å lære å kjenne barna allerede fra begynnelsen.
  6. Bryt ikke løfter. Tillitsbrudd er ikke noe godt element i et forhold. Om du har lovt å vaske klær eller ta med barna på sirkus – gjør det!
  7. Skaff vaskehjelp, barnepike eller annen service hjemme. Særlig kvinner føler seg ofte klemt mellom karrièren og rollen som mor og hustru.
  8. Om det allerede har begynt å knake i ekteskapet – søk profesjonell hjelp. En utenforstående kan være det dere trenger for å finne tilbake til hverandre