Post mortem

postkontor

I tilknytning til at min kjernefamilie og jeg nylig har flyttet noen steinkast over en hævv og ned i en dump har vi også fått nytt nærpostkontor. Det var en strek i regningen.

Nårpostkontoret er dessverre et vanlig postkontor.
Jeg har registrert at mange går i mot planene om å erstatte vanlige postkontor med post-i-butikk-løsninger. Disse personer må etter mitt skjønn ha fått seg en smell. Søk hjelp.

Den største forskjellen på postkontor og post-i-butikk er at det ene er noe som er stengt og det andre er noe som er åpent. Mitt gamle postkontor (post-i-butikk) var åpent fra 9 til 21, lokalisert lett tilgjengelig der jeg handler, og betjent av hyggelige folk både vinter og vår.

Mitt nye nærpostkontor er åpent fra 9 til 17, og ikke i nærheten av noe annet interessant. Betjeningen har jeg dog aldri møtt. Forutsetningen for å møte betjeningen er nemlig at stedet jeg skal hente bøkene fra Amazon og silkebokserne fra Lands End faktisk er åpent på et tidspunkt da jeg ikke sitter på jobb.

No can do
“Det kan ikke vi hjelpe deg med,” sier Postens kundeservice.

“Kan jeg bytte nærpostkontor tilbake til det jeg hadde før, da? Det ligger jo ikke så mye lengre unna, og har den positive egenskapen at det faktisk er åpent på tidspunkt da jeg befinner meg i mitt såkalte nærområde,” sier jeg med den myke stemmen min.

“Nei, det går dessverre ikke å bytte nærpostkontor. Vi har ikke systemer for det. For tiden er det noen store bedrifter som har fått tilbud om en prøveordning hvor de kan velge postkontor for sine kunder, men da må de jo føre opp to adresser, og dette er ikke noe vi tilbyr til alle,” sier kundeservice.

“Så da må jeg opprette en postboks eller noe for å få hentet posten min da, eller?” spør jeg tynt.

“Ja, det kan du gjøre, men da får du ikke melding i postkassen om at du har fått post, så du må sjekke selv jevnlig,” sier kundeservice.

“Hvor mye koster hjemlevering på kvelden da?” spør jeg til slutt.

“Det koster 80 kroner,” sier kundeservice.

“Takk for hjelpen, men nei takk,” avslutter jeg.

Pussig at det skal koste mer å levere en postpakke enn det koster å levere en rykende varm pizza, tenker jeg i mitt stille sinn. Kanskje en utappet mulighet for pizzabudene?

Viktig melding til julenissen og alle kjente
I lys av den siste tidens utvikling på postfronten erklærer jeg meg herved utilgjengelig for post utover brevs størrelse.

I den grad pakker av slik størrelse ønskes overlevert kan den sendes med bud eller via post til mitt arbeidssted. Sendes slikt til min privatadresse vil pakken mest sannsynlig forbli uhentet grunnet fast ansettelse i heltidsstilling. Melding slutt.

4 comments on “Post mortem

 1. Jeg bruker videobutikken på hjørnet. Skriver c/o på bestillingene. De ringer meg når de får pakken og vet at jeg alltid kjøper noe eller leier en film når jeg kommer innom. Alle vinner!

 2. Dette er et symptom på utviklingen av 24-timers samfunnet, som vi i fagbevegelsen er sterkt kritiske til. I gode, gamle dager stengte også matbutikken klokken 17. Gjeninnfører man det har automatisk postkontorene åpent like lenge som matbutikken. Hvorfor gjøre det vanskelig?

  mvh Handel og Kontor

 3. Jeg har det: Vi tar alle fluene med en kjempesmekk. Vi nasjonaliserer alle videobutikker, postvesener og andre butikkvesener i et stort statsverk vi kaller Mammon’R Us.

  Der kan vi hente alt vi trenger mellom 09.00 og 09.03 hver dag, unntatt i helgen, mandag, tirsdag, torsdag og fredag.

  Steinar Lem kommer til å begynne å grine av glede. Jeg kjenner gråten nesten tar meg også, her jeg sitter.

  🙂

 4. Jeg tenker å ta opp konkurransen her, og lanserer herved (kanskje) mitt nye selskap “Staten, det er meg”. Butikk, video, post med mer i ett – alt for å tilby enkeltmennesket (meg) mer av hva det trenger. For å gjøre det billigere å få hjem en pakke enn en pizza økes prisen for hjemkjøring av pizza til 150 kr.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.