Politisk redakt

 

I en slags nyhetssak/intervju på Side 2 kommer politisk redaktør Pia Haraldsen i Rikets Røst med en sjeldent interessant observasjon: Rosa er en av vårens store farger.

Her er det avgjørende avsnittet:

Gir finansgutta moterefs
Som moteløve og tidligere moteredaktør har hun (Haraldsen, red. anm) også noen tanker rundt hvordan finanseliten klarer seg på motefronten.

– Jeg er ganske sjokkert over den når man vet hva disse menneskene har på lønnsslippen sin. At de ikke kunne investert i en ny dress fra Gucci.

Hun trekker frem Christian Ringnes som den som kommer best ut av det på motefronten.

– Han hadde et rosa slips, det er en av vårens store farger.

Hva var det jeg sa?
Vi, altså jeg, har tidligere omtalt flere motstridende dustemeldinger om årets farge.

Vi, altså jeg, kan nå konstatere at vi, altså jeg, hele tiden har hatt rett, i betydningen at vi, altså jeg, er fullstendig samstemt med toneangivende skikkelser i norsk tv- og kjendisbransje.

Og når alt kommer til alt er det bare det som betyr noe, strengt tatt i bunn og grunn til syvende og sist.

Så det.

4 comments on “Politisk redakt

 1. Rosa er og blir en skummel farge for menn Andreas!

  Hverken Blomster-Finn eller frk. Haraldsen klarer å overbevise meg til å bruke rosa skjorter. Hvis jeg hadde et skap jeg følte behov for å komme ut av, hadde nok ting stillet seg annerledes. Jeg er altså så skeptisk til fargen rosa at jeg tar heller i mot eventuelle beskyldninger om å være homofob!

  Som småbarnsfar opplevde jeg mange ganger å se min lille datter nærmest bli sugd mot lekebutikkenes “rosa” avdelinger. Leketøyindustrien ville tapt store beløp på Barbie og Co. hvis innpakkningen og dekor var i for eksempel grønnt!

  Konklusjonen blir for meg at så lenge du ikke vil ha Pia Haraldsen, Blomster-Finn eller en skokk småjenter løpende etter deg, kan du trygt velge en annen farge en rosa.

  Takke for øvrig for en glimrende blogg Andreas!
  Toppers!

 2. Hei Trond. Takk for kommentaren!

  Du har et godt poeng. Rosa ER skummelt. Som en kjær kollega sa til meg og sjefen en dag vi begge hadde rosa skjorter: Dere ser ut som homsepatruljen! Og det hadde han selvsagt rett i. Rosa er en risikofarge.

  Men hvis man ikke er villig til å ta risiko får man heller ikke meravkastning, som vi pleier å si i aksjefondsbransjen.

  Som du selv sier: Rosa er skummelt for menn, men tiltrekkende på kvinner (i alle aldre, tror jeg). Bare tenk på den rosa panteren. Alle damer digger ham.

  Og når jentene digger deg (åpenlyst eller bak din rosa rygg) kommer statusen blant andre menn sakte tilbake – og kan til og med bli enda høyere enn den var. Mannen som kan gå tørrskodd til kantina på et mykt teppe av tilbedende kvinner får fort heltestatus i trimrommet og på puben.

  Men det er dessverre ingen garanti for at det går den veien. Man kan også bli den store rosa taperen, som må spise lunsj på kontoret fordi ingen vil sitte ved siden av ham i kantina.

  Mye avhenger av hva man kombinerer rosaen med, tror jeg. Det bør være ekstremt manndig tilbehør til en rosa skjorte. Sort eller koksgrå dress med sylskarp press, blankpussede sorte sko og mandige briller tror jeg gir en god balanse. En Ruger SP101 .357 Magnum i skulderhylster er også et pluss, selvsagt.

  I det rette publikumet kan du da innkassere “seriøs” fra dressen, “intelligent” fra brillene, “omsorgsfull” fra skopussen samt “varmblodig og boblende” fra skjorten. Pluss “kompromissløs og knallhard kriminell” fra revolveren, naturligvis.

  Alle de tingene kvinner elsker ved menn.

  Det er derimot uklart om dette antrekket er noen killer-kombo med din rolle som småbarnsfar eller min rolle som støvsugende tøffelhelt. Men dagdrømmene kan ingen ta fra oss.

 3. Hei igjen Andreas!

  Jeg betviler ikke at ditt modige valg om å bære rosa skjorter gir positive resultater.
  Jeg satte stor pris på din kombinasjon av rosa skjorter og revolver. Hvor vanlig våpenbruk er i blogger-bransjen vet jeg dessverre ikke. For meg som bor på Svalbard er derimot revolver en naturlig ting å ta med seg for isbjørnbeskyttelse. Mandige briller har jeg også…

  Jeg bruker denne rakker’n:
  http://en.wikipedia.org/wiki/S%26W_Model_629

  Dirty-Harry løste alle problemer med en slik –
  men en rosa skjorte fallt han visst ikke inn å bruke!

  Nå som mørketiden er over i Longyearbyen er det kanskje på tide med å vise seg fra en ny side? Longyearbyens første med rosa skjorte? Hvis min snille og pene kone kan holde meg i hånden når det skjer så kanskje…

 4. Trond!

  Med en modell 29 i beltet eller noe annet sted på kroppen er du garantert ikke å fremstå som suspekt-femi noe sted i verden, aller minst hvis du befinner deg på Svalbard.

  Det betyr selvfølgelig ikke at snille og pene koner ikke kan tilføre et dekorativt tilleggselement, snarere tvert imot. Pene kvinner og menn med revolvere har alltid vært en sikker match. Bare se på enhver James Bond-plakat.

  Dette kommer til å gå kjempefint!

  Andreas

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.