N

Karen Plenge i Kommunikationsforum reflekterer litt over sin egen arbeids- og livssituasjon. Og hennes refleksjoner treffer meg.

Jeg har en tendens til å jobbe (litt, ganske, veldig) mye (avhengig av hvem du spør), noe som har gitt meg noen av symptomene Plenge nevner:

En stressforsker sagde forleden til mig, at arbejdet bliver livet – og livet bliver arbejde. Klarere kan forplumringen af grænserne næsten ikke udtrykkes.

Forplumringen avler en helt ny form for stress, hvor mange vælger arbejdet i stedet for friheden. Men friheden har sin pris! Speciallæge Jørgen Lund fra Corporate Care siger; øget alkoholforbrug, sygemeldinger, arbejdsulykker, irritabilitet, nedtrykthed, søvnbesvær, glemsomhed, rygsmerter, hjertesymptomer, astma, eksem, svimmelhed, glemsomhed….

For ikke å snakke om glemsomheten det medfører… Jeg blir så deppa at jeg tror jeg trenger en drink her jeg sitter.