Nordmenn legger to pinner i kors for milj

Sykling for viderekomneMandag Morgen melder i dag at et overveldende flertall av nordmenn vil at Norge skal bli et foregangsland i miljøspørsmål og over halvparten av oss er villig til å ofre bensinbilen for miljøet hvis hybridbiler blir et billigere alternativ (via Aftenposten).

Over halvparten av oss er altså villige til å spare noen kroner for miljøets skyld. Rørende. Hva med resten? Vil de ikke ha hybridbiler om de så fikk kastet dem etter seg?

I NAF mener man at miljøengasjementet i befolkningen er mye høyere enn politikerne liker å tro. Samtidig tar de sterkt til orde for at myndighetene må gi både bransjer og forbrukere økonomiske insentiver for å få fart på miljøprosessene.

Engasjement my ass. Her synes det å være business as usual: Money talks and bullshit walks. Pardon my fransk.

Hardcore spanjoler
I Spania tar man miljøet mer på alvor. Ifølge en nyhetsmelding fra Reuters syklet hundrevis av syklister nakne gjennom gatene i spanske byer på lørdag for å protestere mot bilkøer og forlange mer respekt for forurensningsfri transport.

Jeg tuslet litt omkring både her og der i Oslo i helgen, men til tross for rekordvarme så jeg ikke så mye som én eneste naken syklist. Hvor er engasjementet? Hvor er gløden? Hvor er den brennende miljø-ekshibisjonismen?

Kanskje satt alle miljønordmennene nakne i de glovarme bilene sine i protest mot global oppvarming…