Nice knowing you, Konkurransetilsynet

KommunismeEtter at Gilde og Prior fikk lov av “Fornyingsdepartementet” å fusjonere til tross for Konkurransetilsynets, Forbrukerrådet og bloggeren Andreas Andersens innstendige protester er stillingen mellom den frie verden og monopolveldets våpendragere i Fornyingsdepartementet deprimerende nok 0-4.

Mitt hjerte blør for de stakkars menneskene som skal bære den faglige kompetansen i henholdsvis Konkurransetilsynet og det som en gang var et svært lovende moderniseringsdepartement full av entusiastiske og kunnskapsrike mennesker (dog både er og var de sadlet med et litt corny navn).

Midt i det bitre nederlaget ønsker jeg naturligvis å komme med enda et hjertesukk:

Det er utrolig dårlig debattkultur å påberope seg “samfunnsmessige” hensyn som man ikke er i stand til verken å dokumentere eller sannsynliggjøre.

Det har gått voldsom inflasjon i bruken av begrepene “samfunnsmessige” og “samfunnøkonomiske” “hensyn.” Det mest påfallende med dette er at disse begrepene er vage, og at de ofte brukes for å begrunne økonomisk ulogiske beslutninger (for eksempel subsidier av kraftkrevende industri). De samfunnsmessige hensynene konkretiseres, ellers kan vi like gjerne slutte å snakke sammen og gå tilbake til køller og kuler først som sist.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.