Mer penger til kongehuset

narr

Interessant perspektiv på offentlige utgifter fra Are Slettan i dag. Hans poeng er at Kongehuset er vel verdt utgiftene, og at det er potensial for å øke utbyttet fra våre investeringer i denne fiffige statsformen: 

Men etter at Sven O. gikk bort, faller svært mye på Ari. Märtha bidrar jo litt med engler og samtaler med hester, men den siste uken illustrerer at det blir mye for «the hardest working man in royalty». Det er ikke lett når man både skal skjelle ut tidligere hoffansatte, forsvare sine svirebrødre på byen, dumme seg ut på TV og krangle med forfatterkolleger på en gang.

Derfor burde kongepakken heller brukes til å hyre inn avlastning for Ari Behn. Her er noen forslag (det er mulig noen av jobbtitlene strengt tatt ikke er i bruk, men i en krisesituasjon må man tenke nytt):
– Hoffnarrer (ved siden av Ari): Per Heimly og Aune Sand
– Kommunikasjonssjef (allerede utlyst): Carl-Erik Grimstad
– Protokollsjef: Finn-Erik Vinje
– Kongelig portrettmaler: Marianne Aulie
– Hoffkronikør: Erlend Loe
– Hofftrubadur: Sputnik
– Kammerpiker: Amy Winehouse, Paris Hilton og Britney Spears

Her snakker vi om en voldsom multiplikatoreffekt. Tenk på alle journalistene og fotografene som ville holdes sysselsatt.  Tenk på salget av tabloidaviser og den økte trafikken på kjendisnettsteder. Tenk på bartenderne, doplangerne, tatovørene og nattklubb-dørvaktene.

Tiltredes.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.