Mat for viderekomne

Lore Sjöberg i Wired News har vært på handletur i USA. Der fant han mye fiffige dagligvarer. For eksempel:

Selvvarmende beger med kaffe latte: Riv av en liten flipp, press ned en liten knopp og vent til en rosa prikk blir hvit. Voila: Kaffe á la Wolfgang Puck.

Nyttig i mange situasjoner, som Sjöberg selv sier:

Say you’re taking a trip, you get a craving for a nice hot latte and you suddenly realize you’re hours away from the nearest Starbucks. Shut up, it could happen!

Andre eksempler er potetgull dekorert med morsomme faktaopplysninger, ostesnacks med dobbel ostesmak og epler som smaker som druer.

Selv om mange av oppfinnelsene er flere år gamle har jeg ennå ikke funnet dem her til lands. Men fatt mot. Noen driftige tullinger entreprenører vil nok snart sikre seg agenturet her til lands, og hvis de etablerer en fabrikk i Årdal vil de trolig få all den startkapital de trenger til å drukne oss i alle av de ovenfor nevnte eksempler.

3 comments on “Mat for viderekomne

 1. Dette er tipp topp.
  Jeg bekymrer meg bare litt for min egen pruduktivitet på jobben etter at jeg fant sidene dine. Vi må jo lure på hva dobbel ostesmak er. Er det dobbelt så mye ostesmak eller er det smaken av f.eks. cheddar OG nøkkelost? Et teknisk spørsmål: hvordan klarer du å få strek over ordet? Det så veldig stilig ut.

 2. Hei Mary.

  Dobbel ostesmak er rett og slett “Cheddar and More Cheddar”. Firmaet som lager dette har en greie på snacks med doble smakskombinasjoner, men ville tydeligvis også lage en med bare cheddarsmak – og da ble det altså cheddar og mere cheddar. Som Sjöberg sier: Ulempen med produktet er at produsentene er dumme.

  Hva gjelder strek over ordet, så kan det avstedkommes ved hjelp av følgende html-tagg:
  (strike)også overstreket(/strike)

  NB. Bytt ut parenteser med haker<>.

  Hva gjelder produktivitet: Du trenger ikke være produktiv på jobben. Landet går så det griner. Ta deg en kopp te, og les blogger. Kall det kompetanseutvikling. Jeg mener, nå har du jo nettopp satt deg inn i begrepet dobbel ostesmak. Hvis vi hadde gjort en “fem på gangen”-spørring på arbeidsplasser rundt og forbi, er jeg redd vi ikke ville funnet så mange som var inneforstått med dette begrepet.

 3. Kombo..
  Takk. Jeg drikker te og leser blogger. Det er vår. Sola skinner, fuglene synger, snøklokka spirer i bedet og jeg er på jobb og bygger landet. Når det gjelder kompetanse om dobbel ostesmak testet jeg fem kolleger ved lunsjbordet (faktum er at jeg kun har fem kolleger, men det var jo akkurat det jeg trengte for dette formålet, så det er unødvendig å klage på dette nå..). Det viste seg ganske riktig at de ikke hadde hørt tales om denne dobbeltheten i ostesnacks. Langt mindre epler som smaker som druer. Jeg lanserte ideen om epler som smaker som druer som smaker som cheddar, men de hang dessverre ikke helt med (hjernen er som kjent alene..). Jeg er usikker på om denne kompetansen vil bidra til økt produktivitet på sikt.. Det er vel noe av poenget med kompetanseheving. For å være ærlig blåser jeg i det. Når dobbel/vikarierende smak på matvarer vipper folk av pinnen har jeg besluttet at tiden ennå ikke er moden for å ta opp dette med informasjon på chips. En slik grenseoverskridende sjangerblanding er bare egnet til å forvirre folk. Hallo
  ? Hva skulle jeg gjøre? Spise eller lese, liksom.. Begrepet kiosklitteratur får straks ny betydning. Jeg kjenner at jeg blir veldig engasjert. Tenk Lovehearts. Tenk colakorker. Tenk bokstavkjeks.
  Du milde..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.