Øl og brillerAha! Da kan mysteriet med de rare parsammensetningene og folk som trekker under bordet på julebord rundt og forbi være oppklart: Du blir ikke bare mindre kritisk av øl – du blir rett og slett blindere og blindere for hver halvliter du tar. De allerede svaksynte har således et godt/dårlig utgangspunkt (avhengig av hva målet er), og belysningen på mange utesteder hjelper/hjelper ikke på situasjonen:

For eksempel opplever en person med dårlig syn i en veldig røykfull bar samme ølglassfaktoren som en person som har drukket åtte øl og står i et godt belyst rom, sier professor Nathan Efron.

Dette forklarer så mangt: Jeg ble for eksempel forelsket i min kone i august måned, men hun lot ikke til å være det minste interessert i meg før i januar. Mørketiden er nok primærforklaringen her, ettersom Julie ikke er så hard på ølflaska.

Og folk lurer på hvorfor jeg stort sett holder meg innendørs bak persiennenes trygge slør…