Kaffen er kald – no more

kaffevarmer

Fra tid til annen har jeg et problem: Kaffen blir kald fordi jeg jobber så hardt. (Til arbeidsgiver: Der hører du.)

I motsetning til jenter på 16 og andre feilprogrammerte folk synes jeg ikke at iskaffe har noen eksistensberettigelse. Kaffe skal være varm som helvete, svart som helvete og bitter som bare helvete.

Dilemma fra helvete
Så hva gjør man? Høyt kaffeforbruk er en kostnad for arbeidsgiver, men uten kaffe duger ikke helten til stort over tid, hvilket også er en kostnad for arbeidsgiver.

Houston, we have a problem. Arbeidgiver må reddes ut av et tilsynelatende uløselig dilemma. Andersen tar saken.

Nettverket redder dagen
Mine kontakter i mediebransjen (aboservice i bladet M som jeg abonnerer på) har heldigvis skjenket meg en fiffig liten sak: USB-hub med varmeplate. Oppå huben passer koppen som jeg har skaffet via mine kontakter i Statoil (kun 99,- kroner).

Dermed er problemet løst. Gratis kaffe fra Statoil – varm hele dagen.

Tipper Andersen stiller i særklasse i fremtidige lønnsforhandlinger nå.

Miljø schmiljø
Miljøeffekten er riktignok ikke positiv, i og med at varmeplaten bruker en del strøm. Men noe må vike for fremskrittet og den økonomiske veksten. I dag var det miljøet. I morgen blir det kanskje et annet miljø.

Man kan ikke få både i pose og kopp.