Kaffekoppen din avslører deg!

Kopp

Ukeavisen Ledelse kan melde at valg av kaffekopp kan fortelle mye om hvem du er som arbeidstaker. En tysk sosiolog har undersøkt saken. Her er noen høydepunkter fra hans rapport (sannsynlige Machiavelli-refleksjoner i parentes):

 • Kopp med navn på: Ego! Vil ikke dele. Dårlig lagspiller. (Trenger trolig bonuspakke for å stå opp om morgenen, men går over lik for å få tak i gulroten.)
 • Kopp med familiebilde: Tøffel! Familien kommer først. Har press på seg til å gjøre en god jobb for å ta vare på dem. (Kan trolig skvises ved å fostre dårlig samvittighet.)
 • Kopp med sportslogo: Flokkdyr! Orientert mot det kollektive fellesskapet. God lagspiller. (Har trolig naturlige maursoldatinstinkter som kan utnyttes gjennom kamikazeangrep og lignende.)
 • Kopp med universitetslogo: Pyse! Frykter kritikk og beskytter seg bak tidligere meritter. (Kan trolig holdes på tå hev ved å forbigås ved forfremmelser.)
 • Pappkopp: Stressmonster! Har ikke tid til å sitte stille for å drikke kaffe, men tar den på veien. (Fanges trolig lett i honningfellen – gi ros, flere oppgaver, mer ansvar – gjenta.)

Men hvor er kantinekoppen, humorkoppen og reklamekoppen? Er det ikke de som er mest vanlige, da? Vi lar tyskere være sosiologer og gjør likegodt analysen sjæl:

 • Kantinekopp: Opprører! Det er forbudt å ta med seg kopper fra kantina. Ho Berta kommer til å druse’rei hvis’a ser’e. (Denne personen gir faen. Bør trolig få sparken.)
 • Intern reklamekopp: Spyttslikker! Denne servile plebeieren gjør hva som helst for å innynde seg. (Kan trolig manipuleres og utnyttes i det uendelige.)
 • Ekstern reklamekopp alt. A: Overløper! Eier ikke respekt for den globale corporate branding philosophy’n. (Undergraver lagånden. Bør trolig stenges ute fra filserver og ydmykes på allmøte til oppsigelsen leveres. Ikke verdt sluttpakke.)
 • Ekstern reklamekopp alt. B: Geni! Benytter alle gratistilbud, kutter kostnader ved enhver anledning og manipulerer leverandører og konkurrenter og kunder og myndigheter og familie og venner til å bidra med ditt og datt uten at de får noe igjen for det. (Bør trolig forfremmes og gis eierandeler i virksomheten.)
 • Humorkopp: Tulling! Innbiller seg morsom og fargerik til tross for kjedelige arbeidsoppgaver og ubetydelig eksistens. Kan fjerne livsgnisten til fullvoksne kynikere på flere meters avstand. (Bør muligens medisineres for vrangforestillinger og uansett plasseres kun med likesinnede for å hindre selvmordsepidemi i arbeidsstokken.)

Hva slags kaffekopp har du?

2 comments on “Kaffekoppen din avslører deg!

 1. Jepp. Kaffedrikkere er dessuten notoriske pausefisker, i tillegg til alt annet som er i veien med oss.

  Det ser stygt ut, men vitenskapen har altså talt. 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.