Iste er undervurdert

image

Iste du får på flaske er verken sunt. Fullt av sukker og mystiske substanser. Men ekte iste, enten det  er grønn, sort, eller hvit, er veldig sunt. Og smaker bedre. Og gir mer kred. Tjoping: Kinderegg-effekt. Lær en kjapp metode her:

Ekte iste på 1-2-3
  1. Kok vann
  2. Bruk 50% mer te enn vanlig, men IKKE la bladene trekke lenger enn normalt (da blir det bitter smak)
  3. Fyll et longdrink-glass med isbiter (helt opp til kanten, gjerne knust is)
  4. Tøm den varme teen over isbitene. Fyll på med isbiter hvis nødvendig
  5. Nyt smaken av ekte iste

Ikke sett varm te til å avkjøle seg i kjøleskapet. Te taper seg raskt og bør derfor drikkes fersk.

Te og mat
Noen har sagt at te er den nye vinen. Det var neppe en franskmann. Etter mitt skjønn er det mer enn nok at te er te, men påstanden setter dog søkelyset på at te fungerer utmerket i kombinasjon med mat. Særlig iste.

  • Grønn te: Grønn iste er supersunn, antioksidantproppet, kreftforebyggende, kolesteroloptimaliserende, giktbekjempende drikke som attpåtil smaker elegant forfriskende når den er skikkelig kald. Den passer med andre ord perfekt som daglig tørstedrikk, før, under, over, etter og ved siden av enhver aktivitet.Den lyse, apetittvekkende fargen og den milde, litt syrlige smaken gjør grønn te dssuten velegnet som aperitiff.

    Grønn te fungerer også utmerket som drikke til sjømat, salat og fruktretter, der man ogsÃ¥ kunne valgt en tørr og lett hvitvin.

  • Sort te: Sort te fungerer utmerket til rødt kjøtt, grillmat og sterkt krydret mat. Med bittelitt sukker og en skive sitron blir den også en longdrink som kan måle seg med de beste: Smaksrik, fantastisk farge, lavmælt og upretensiøs.
  • Diverse: De ulike teene med smakstilsetning kan også gi gode opplevelser. En favoritt hjemme hos oss er sort te med bergamott (Earl Grey).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.