Halvorsen imponerer

E24.se kan melde at Kristin Halvorsen fremsto som den fremtidsrettede og drivende kraft for en mer ordnet og gjennomsiktig modell for såkalte Sovereign Wealth Funds under en svært prominent debatt i Davos nylig. NRK og VG rapporterer også, hver på sitt vis.

I går gjorde SV-representant Heikki Holmås en fremragende jobb på diskusjonsprogrammet NRK Dagsnytt 18 med å forklare fordelen med Oljefondets langsiktige aksjeinvesteringer for en meget forvirret Thorstein Dahle i Rødt.

SV imponerer på uventet felt
Ikke hadde jeg trodd at det skulle bli SV-folk som for alvor tok jobben med å forklare det norske folk og verden forøvrig hvordan langsiktige, ansvarlige og bærekraftige investeringer i næringsvirksomhet bør gjøres.

Det er imponerende å se hvordan særlig Kristin Halvorsen har vokst fra en stor opposisjonspolitiker til en enda større posisjonspolitiker av internasjonalt format. Det er Halvorsen, og ikke Jens Stoltenberg eller Jonas Gahr Støre som for tiden er regjeringens sterkeste kort, etter min mening.

Troverdig, jordnær, engasjert. Tross politisk uenighet på noen områder er det grunn til å ta av seg hatten for Halvorsen.

OPPDATERING 1. februar 2008: Halvorsen imponerer litt til, gjennom sitt poeng om de positive effektene av eierskapsutøvelse kontra uttrekk. Etikkpopulister bør ta notat bak øret.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.