Gratulerer med 1. mai-dagen, hvem nå enn

Na24 kan melde at 1. mai ikke er som før. Der må jeg rett og slett arrestere, fordi den for mitt vedkommende er nøyaktig som før.

Som det kapitalistsvinet jeg er (eier litt aksjefond og greier, og tjener således visstnok rett på andres svette og blod) er jeg ikke blant de ivrigste fanevifterne denne dagen. Generelt opplever jeg egentlig det å gå i tog som en litt keitete og bredpenslet ytringsform, og synet av en målretta mobb som går i takt og følge gir meg alltid en litt guffen fornemmelse av krystallnatt og væpna revolusjon.

Samtidig er dette en glimrende anledning til å gjenta min stående oppfordring til venstresiden i norsk politikk om å rasjonalisere på bannerproduksjonen sin, og skape ytterligere samhold ved at alle går under samme parole hele tiden. Ved å male et gigantisk “NEI” i blokkbokstaver på rød bakgrunn har både kvinnebevegelsen, arbeiderbevegelsen, fagbevegelsen, Nei til EU-bevegelsen, anti-globaliseringsbevegelsen og Sosialistisk Venstreparti en banner som effektivt oppsummerer alle deres standpunkter og innspill i norsk samfunnsdebatt på en kort og fyndig måte.

Tiltaket vil også være 100 prosent i tråd med de kommunikasjonsråd Jens Stoltenberg fulgte med stor suksess i valgkampen 2005, der han hele tiden “stayed on message” med et glassklart NEI til skattelette til de rike, og et like tydelig NEI til fleksible velferdsløsninger som passer den enkelte.

NEI er kort, det er fyndig, det er slagkraftig, det lar seg høre, det lar seg forstå av de fleste, det sammenfatter alle viktige standpunkter mot videreutvikling, omstilling og fremskritt. Kort sagt, NEI er selve essensen av 1. mai.

Da gjenstår det bare å gratulere folket med dagen, hvem nå enn de er.