Gambling-staten Norge

Hipp hurra for gambling!

Aftenposten har en interessant sak i dag om Staten Pensjonsfond – Utlands investeringer i gamblingvirksomhet. Det viser seg blant annet at enkelte av bedriftene i fondets portefølje tilbyr barnepass i den ene enden av lokalet mens de lopper foreldrene for penger i den andre enden. Fiffig forretningsidé, får’n si.

Det kan jo synes pussig at Norge vil spare i slik internasjonal gamblingvirksomhet. Men når man tenker etter er jo dette en helt naturlig videreføring av den gamblinglinja norske politikere har lagt seg på her hjemme.

Trond tar grep
Spesielt tydelig blir dette når avsløringen av Oljefondets plasseringer kommer samtidig med at Trond “Bølla” Giske har tatt på seg torpedo-hatten for å tvinge motvillige norske ordførere til å akseptere spilleautomater i sine kommuner.

I tillegg ble det kjent at det norske gamblingmonopolet Norsk Tipping har utviklet systemer for legitimasjon som får Orvells “1984” til å fremstå som et nostalgisk reisebrev fra en gylden æra. Giske er positiv til initiativet fordi det gir staten kontroll med hvem som spiller bort hva, når og hvor. Kontroll er fint, for de som har den.

Tipp her! Nå!
Norsk Tipping er som kjent en av landets desidert største annonsører. Hvert år brukes millioner av annonsekroner på å motivere oss til å tape pengene våre på spill vi er nær garantert å tape.

I tillegg får Norsk Tipping god drahjelp fra det tidligere kringkastingsmonopolet NRK, som sender hallelujatrekninger og intervjuer med lykkelige vinnere i beste sendetid.

Det er trolig bare et spørsmål om tid før Norsk Tipping får lov til å utvide nettspillene sine for å “møte konkurransen” fra utenlandske nettsteder. Forøvrig er konkurranse på spillmarkedet noe mange nordmenn ønsker velkommen.

Gambling er fremtiden?
Det har de siste årene vært snakket mye om hva Norge skal leve av når oljen tar slutt. Mon tro noen har snakket sammen og kommet frem til en løsning?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.