Froskene invaderer h

BBC NEWS melder at Glenmorangie er solgt til Moet & Hennessy for £300m.

Alle er veldig “happy” og fremtiden er lys og what’not. Kvaliteten på det som etter min oppfatning er en av de beste whisky’ene i verden skal fortsatt sikres av de sagnomsuste Sixteen Men of Tain.

Men hvordan står det til under kilten når man selger en slik juvel til utenlandske investorer? Kommer jeg til å føle det samme når jeg fredag kveld synker ned i stolen og betrakter min lille verden gjennom Glenmorangies gylne skjær?

Glenmorangie, med sin helt spesielle “wood finish”, er den perfekte bro over Atlanterens kalde bølgetopper: skotske råvarer (mineralrikt vann og byggmalt) og skotsk know-how (sixteen men of Tain) kombinert med elding i tønner av amerikansk eik og preparert av noen år med Tennesee whiskey (Jack Daniels).

Jeg er bekymret. Men akkurat det er ikke noe nytt.