Far manipulerer mor – del 1

Det er ikke alt man blir enige om i et ekteskap. Min kjære kone og jeg er for eksempel enige om at vår datter Lilli er skjønn, men ikke enige om at hun trenger daglig kontakt med dyr for å bli et helt menneske.

Min kone synes dyr hører hjemme på Bogstad Gård, der man kan besøke dem en gang i året og skifte klær etterpå. Jeg synes Lilli bør få en kattunge. Jeg driter i at frittgående katter er drapsmaskiner som ramponerer fuglebestanden. Etter hva jeg forstår trives de fleste huskatter uansett best i en tørketrommel.

Hvorfor et kjæledyr?
Barn som omgås dyr har mindre sannsynlighet for  å bli stressa, deprimerte og nevrotiske, sosialiserer bedre, blir mer ansvarsfulle, har sterkere immunsystemer, bedre relasjoner til familien sin og  lærer lettere.

Barn med dyr blir mindre redd for og mer glad i dyr generelt, og kan (hvis foreldrene opptrer klokt) lære seg å ta vare på og hensyn til andre vesener på planeten, inkludert andre mennesker. Det kan komme godt med når min kone og jeg ligger hjelpeløse i sotteseng og velferdsstaten nekter å kjøpe øl for oss.

Eksempelets makt
Min bror og jeg hadde hund da vi var mindre. Min kone hadde ikke hund da hun var mindre.

Riktignok har ikke hundeholdet hindret min bror og meg fra å bli angstbiterske hissigpropper uten empati, og min kone er pussig nok det mest harmoniske og empatiske mennesket jeg kjenner. Men min bror og jeg er ikke redd for hunder, noe min kone er, veldig. I rest my case.

Valg av dyr
Samtidig vet jeg av nærgående erfaring at hunder er mye jobb og lukter funky, særlig etter at de har gaflet i seg sin egen bæsj. En katt holder seg ren på egenhånd, går tur med seg selv og holder stort sett kjeft. Riktignok har katter en tendens til å ignorere andre og klore opp møblene, men en hund kan bite og drite på alt og alle. I sum: Katt.

Det handler om rettferdighet
I grunnen har jeg alltid hatt lyst på et kjæledyr som spiser opp maten min og kjemper seg frenetisk ut av mine armer når jeg stjeler en klem. Men jeg synes ikke det er rimelig at hun skal måtte bo alene sammen med favorittmammaen sin og han derre pappafyren. Derfor mener jeg Lilli bør få et med-kjæledyr.

Videoen under viser en kattunge som på toppen av alt snakker samme språk som Lilli.

Hvis ikke denne videoen får moren hennes på glid, så kanskje det får Lilli selv på glid, som i sin tur nok vil få moren hennes på glid også. Vi vet jo alle at det er min kone som vil ta seg mest og best av katten.

14 comments on “Far manipulerer mor – del 1

 1. NEI NEI NEI NEI NEI NEI NEI

  Har du gått helt fra alle støvleskaft???
  OGSÅ KATT, DA!?!?!
  til og med hamster er bedre en katt!!

  Du snakker om hunders evne til å drite overalt, men hva med katter som i tide og utide drar hjem sitt seneste slakt, legger det i gangen (hvis du er heldig) eller en sko og forventer stor ros og heder for bragden.

  Hunder lukter kanskje funky, men de er i alle fall dresserbare, og mange av dem kommer i kattestørrelse (Jeg vet at din kone for eksempel ikke er spesielt skeptisk til min mors hunder, eller pelsballer…)

  At du atpåtil kan komme med slike uttalelser etter å ha hatt hund i oppveksten vekker noe i nærheten av avsky…. En hund trenger ikke være særlig mer jobb enn en katt. Dere har jo til og med hage der den kan få et hjørne!

  Nei, død og kattepine, tenk å ønske å utsette sin søte datter for alle kloremerkene!! Skal du nå absolutt manipulere din kone, anbefaler jeg en Shetalnd Sheepdog eller Cavalier King Charles.

  Katt, du liksom… fysj!

 2. Jeg innrømmer at det er litt Judas å gå fra å være hundemenneske til å bli kattemenneske. Men jeg orket ikke leve inne i skapet lenger.

 3. Jeg personlig er litt tveegget i dette spørsmålet. Så vidt jeg husker fra oppveksen i Skauen uttafor Oslo er kjæledyr stort sett dårlig samvittighet på fire poter. Og det er ikke bare dårlig samvittighet for eierne fordi de ikke bruker nok tid på dyret, men også for nær familie som føler seg pliktet til å passe på kreket mens Halle et all drar til St. Tropez i 2 uker midt i fellesferien.

  Dog,
  jeg har tidligere erklært og står for uttalesen; Har jeg ikke fast kjerring når jeg runder 30 blir det katt i stedet. Har alt vann/matboks og seng klar i skapet.

  Mjau!

  Eirik

 4. Godt med støtte, E! Uavhengig av om Rønning-dama tillater katt eller ikke, og uavhengig av om du får deg dame, så synes jeg det høres gøy ut at du får katt. At det går utmerket med katt i kåken har jo forrige beboer vist til fulle.

  Jeg kan til og med passe på den når DU drar til til St. Tropez.

 5. Kan ikke fatte og begripe at du har lyst på katt. Makan til møkkadyr skal man lete lenge etter. Klorer, biter og gidder faen ikke høre hvis du roper på den. Skaff deg hund i stedet. Mye mer personlighet og kosete. Det hadde vært mye bedre for Lilli og… Sorry Andreas, men støtter deg nok ikke på denne….:-)

 6. Hei Andreas. har dere tenkt på kanin som et kompromiss? Og for å gi din flotte kommune et argument: om det er viktig med daglig kontakt med dyr er det bare å ta ungen med inn i hagen vår og hun får kontakt for et helt år i løpet av en time

 7. Jeg synes katt er noe tøv, men støtter deg i din rett til å forøple naboenes blomsterbed med bæsj. Det er nok bare én måte å få dette dyret inn i huset: få noen andre til å komme med pusen i en liten pappeske og overrekke den til Lilli mens mor ser på. Da er det vanskelig for henne å si nei.

  Dere har ikke vurdert å kjøpe drage eller en liten pegasus?

 8. Min mening om dyr: barna lærer seg at hvis de driter i det ansvaret de har tatt på seg, så stepper foreldrene inn og gjør det for dem. Merk deg, kjære leser, at jeg aldri hadde dyr som liten.

 9. Jeg har en viss forståelse for amerikanere. Alle som har forsøkt å gå tur med en skarpladd bikkje vet at det er å leke med helsa. Dessuten er jo drager veldig brannfarlige, noe som harmonerer dårlig med all bensinen på Indy-løp.

  Likevel, en drage kan kanskje med litt kreativitet selges inn som et kompromiss mellom hund og katt? De betyr vel også lykke i Kina, etter hva jeg forstår. Og tenk på de kule grillfestene vi kan ha til sommeren… Kjempegod idé.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.