Det siste i telt: Speideren vil aldri bli det samme igjen

Speidern for meg er 30 prosent papirmølle på et kontor uten full takhøyde (skyldes tidligere deltidsjobb), og 70 prosent våte sokker og hjemlengsel i et muggent telt uten bunn eller varme. Men den type herding kan Speidern nå legge på historiens skraphaug. Med Zendome har verden omsider fått det jeg vil kalle et skikkelig telt.

Gi lavvoen din til et museum, hiv det gamle stabsteltet på bålet og bruk gapahuken til latrine – fra nå av er terskelen hevet betraktelig over det slike innretninger kan levere. Med Zendome kan Speidern konkurrere “head on” med spa- og velværebransjen. Jeg ser reklamen tydelig for meg nå:

“Aktivt leirliv på brakkjorder i norsk kulturlandskap, sunn mat fra boks og det siste i hypermoderne kuppelboliger. Oppdag ditt sanne jeg sammen med tusenvis av aktive, svette og udusjede tenåringer, men gjør det med stil. Speidern – slike gutter (og jenter) vil gamle Norge ha! Anbefalt av Fedon Lindberg.”